Doe het zo!

http://www.doehetzo.info

Lang, lang geleden heb ik een aantal folders gemaakt met checklists voor de toegankelijkheid van congressen, wacht- en spreekkamers, websites, en drukwerk.

De informatie van die folders heb ik later op een website gezet: www.equalaccess.nl. Deze website heb een paar jaar geleden opgeheven, omdat er inmiddels heel veel informatie over toegankelijkheid te vinden is op internet.

Eind 2013 heb ik de folders en de oude website toch maar weer afgestoft en in een nieuw jasje op internet gezet: www.doehetzo.info.

Waarom?

  • Omdat ik de laatste tijd zelf bij verschillende congressen en symposia gemerkt heb dat veel organisatoren toch echt nog niet weten wat ze aan moeten met een gebarentolk, iemand die vraagt of er een ringleiding is (ik), of een spreker in een rolstoel.
  • Omdat ik in wachtkamers en bij artsen en paraprofessionals nog steeds moet uitleggen dat ik slechthorend ben. Terwijl mijn hoorapparaten toch echt heel goed zichtbaar zijn. Ik ben vele, vele keren in wachtkamers gaan vragen of mijn naam al omgeroepen was. Ik heb nog veel vaker artsen en andere paramedici moeten vertellen dat ik ze echt niet versta, als ze mompelen of zich verstoppen achter een computerscherm of een mondmasker. 
  • Omdat er wel heel veel informatie op internet staat, maar mensen het mischien niet kunnen vinden?
  • Omdat er misschien wel teveel informatie op internet staat, en mensen door de bomen het bos niet meer zien?
  • Omdat het kan: internet is nog niet vol, en vele druppeltjes op een gloeiende plaat zorgen ooit misschien toch voor een aangenamer temperatuur?